Bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval hakt er diep in. Wij helpen u vooruit te kijken. Zodat u verder kunt.

Letselschadeadvocaat voor bedrijfsongevallen

Henk heeft een goede baan bij een aannemersbedrijf. Hij zit in het team van planning en werkvoorbereiding en werkt dus vaak op kantoor. Op een dag gaat het helemaal mis. Bij een bezoek aan de bouwplaats begint een pallet vol dakspanten te schuiven. Hoewel Henk nog wegspringt, voorkomt hij niet dat een aantal spanten zeer ongelukkig terechtkomen en zijn rug treffen. Henk raakt buiten bewustzijn en als hij in het ziekenhuis weer ontwaakt, kan hij zijn benen niet meer bewegen. Op foto’s die door collega’s zijn gemaakt met hun smartphone, is duidelijk te zien hoe onfortuinlijk Henk is terechtgekomen. In de weken en maanden die volgen blijkt hoe groot de impact van het ongeval is.

Wat is een bedrijfsongeval?

Henk is slachtoffer van een bedrijfsongeval (of arbeidsongeval). Misschien u ook wel. Tienduizenden mensen raken jaarlijks gewond op of tijdens het werk. Een arbeidsongeval hoeft niet per se op de werklocatie te gebeuren. Ook een ongeluk onderweg naar het werk of naar huis, of een ongeval tijdens bijvoorbeeld een congres, zijn arbeidsongevallen.

Is mijn werkgever aansprakelijk?

Een ongeluk komt nooit alleen. Naast fysiek letsel heeft het vaak ook heel veel financiële gevolgen. Afhankelijk van de ernst van het letsel moet misschien wel uw woning aangepast worden. U loopt inkomsten mis. En kunt u uw werk wel blijven doen? Wie betaalt dan de omscholing?  

In veel gevallen is een werkgever aansprakelijk voor de schade. Volgens de wet heeft een werknemer recht op een veilige werkplek en de werkgever heeft een zorgplicht om dit goed te regelen. Al snel wordt aangenomen dat de werkgever steken heeft laten vallen als er een bedrijfsongeval gebeurt.

Wat moet ik doen als ik zoiets meemaak?

Vooral zoveel mogelijk vastleggen over de toedracht. Maak foto’s en vraag collega’s naar wat ze gezien hebben. En neem zo snel mogelijk contact op met een letselschadeadvocaat. Die helpt u verder.

Dat betekent niet dat u direct tegenover uw werkgever komt te staan. Juist niet. Meestal verloopt het proces via de verzekeraar van uw werkgever en blijft uw baas er tussenuit. Die vindt het vaak prima dat u bij diens verzekeraar aanklopt.

Wij zijn BVD advocaten, al dertig jaar thuis in de wereld van schade en claims. Met een team van gespecialiseerde letselschadeadvocaten en –juristen. Wij helpen u vooruit te kijken. Zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.