Verkeersongeval

Een verkeersongeval loopt vaak niet goed af. Wij helpen u vooruit te kijken. Zodat u verder kunt.

Letselschadeadvocaat voor verkeersongevallen

Sanne (8) zeurt bij haar moeder Amber dat ze graag naar vriendinnetje Noa wil. Amber heeft een volle dag en heeft eigenlijk geen zin om Sanne weg te brengen. Omdat Sanne erg blijft aandringen en ze niet alleen met de fiets mag, besluit haar moeder om dan toch maar even snel de auto in te stappen. Bij een van de drukke kruispunten is Amber erg gefocust op de vele auto’s en als ze, na twee lange minuten wachten, eindelijk af kan slaan, ziet ze een fietser over het hoofd. Amber en Sanne komen met de schrik vrij; de fietser, de 70-jarige Arnold, slaat over de kop en raakt zwaargewond. 

Wie is aansprakelijk voor een verkeersongeval?

Misschien bent u ook slachtoffer van een verkeersongeval, net als Arnold. Hoewel het aantal dodelijk slachtoffers gelukkig daalt, neemt het aantal ongelukken nog steeds toe. Een aanrijding zet uw leven op z’n kop, zeker als u blijvend gehandicapt raakt of beperkt blijft en uw dagelijkse dingen niet meer kunt doen. Daarom is het belangrijk om te weten wie aansprakelijk gesteld kan worden en uw schadevergoeding moet betalen. Het maakt uit of u als auto een fietser aanrijdt, zoals Amber in het voorbeeld, of een andere auto. Het aanrijden van een kind door een auto weegt extra zwaar.

Hoe bepalen wij de toedracht?

Belangrijk te weten bij een letselschadeclaim is hoe het ongeval kon plaatsvinden. De vraag naar de zogeheten ‘toedracht’ is dus heel belangrijk. Het proces-verbaal van de politie of strafrechtelijk (vervolg)onderzoek biedt soms genoeg duidelijkheid.

Soms blijven dingen dan nog steeds onduidelijk. Als letselschadeadvocaten kunnen wij vervolgonderzoek (laten) doen, bijvoorbeeld via een verkeersongevallenanalist, deskundigen of door middel van getuigenverklaringen.

Hoe verloopt de procedure

Zodra de aansprakelijkheid voldoende duidelijk is, kunnen wij de wederpartij – meestal diens verzekeraar – aansprakelijk stellen. Als de aansprakelijkheid vaststaat, brengen we de schade nauwkeurig in kaart, waarbij we ook informatie inwinnen bij uw behandelaren zoals artsen en fysiotherapeuten.

Dit alles kan u als slachtoffer niet snel genoeg gaan en dat begrijpen wij volledig. Zoveel mogelijk proberen we te bereiken dat u ook al tussentijds voorschotten uitgekeerd krijgt en dus niet tot het einde van het traject behoeft te wachten.

Wij zijn BVD advocaten, al dertig jaar thuis in de wereld van schade en claims. Met een team van gespecialiseerde letselschadeadvocaten en –juristen. Wij helpen u vooruit te kijken. Zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.