• Interview

Arie: "Het leven is meer dan pijn”

Harry Blok

“De winter, dat is écht mijn mindere seizoen”. Arie Lagrouw leunt op zijn stok en tuurt over de landbouwgrond voor zijn huis.

“De winter, dat is écht mijn mindere seizoen”. Arie Lagrouw leunt op zijn stok en tuurt over de landbouwgrond voor zijn huis. “Dan groeit er niets en is er geen reuring”. Na een leven van heel hard werken is Arie door een val fors arbeidsongeschikt geraakt. Daarna heeft hij altijd pijn gehouden en ook is hij slecht ter been. Hij heeft een hele serie ziekenhuizen en therapeuten gezien en is nu uitgedokterd. In zijn letselschadetraject werd hij aanvankelijk bijgestaan door zijn rechtsbijstandsverzekeraar. Die bleek toch een maatje te klein voor de strijd die moest worden gevoerd om een faire vergoeding van alle schade te kunnen ontvangen. Want, hoe begroot je de schade in een landbouwbedrijf?

Met de letselschadeadvocaten van BVD werd een plan gemaakt. Stoppen met het boerenleven was voor Arie en zijn vrouw Letty geen optie, zó verweven zijn ze met het boeren, al decennia lang. Maar hoe het na zo’n ongeval verder moet: niemand wist het. En de kans dat je ten onder gaat in de maatstroom van een letselschadetraject is niet denkbeeldig.  “Wees niet bang voor de verzekeraar en het leger van medische deskundigen en schaderegelaars” zou Arie tegen veel lotgenoten willen zeggen. Nu heeft hij zijn wilskracht mee, vindt Letty. Maar dat is niet genoeg. “Moed houden” zou haar motto zijn. Uithoudingsvermogen met goede advocatenbegeleiding heeft uiteindelijk geresulteerd in een faire vergoeding waarmee ze tevreden zijn.

De boerderij is inmiddels uitgebreid met een grote aanbouw die breed uitzicht biedt op het land en de Brabantse skyline.  Arie, die veel moet zitten, kan er dan lang naar kijken en dagelijks toch even naar de koeien lopen. “Prachtig, hoe ze lekker in de wei liggen te herkauwen. Dat helpt je de dagelijkse pijn toch wat te vergeten. Wat je leert is dat het leven meer dan het werk is – zélfs het boerenwerk – en het leven is meer dan pijn. Dat ontdek je vanzelf samen met degenen die je lief zijn”.

We nemen afscheid en Letty geeft een doosje eieren mee. Ook de kippen hebben hier een goed leven.

Deel dit artikel:

Harry Blok

Letselschadeadvocaat